Met hondje Boyke op consult geweest met ,onrust en maag en darm problemen,met medicijnen en fijne begeleiding nu opgeknapt,vacht blinkt in de zon,blij dat we er geweest zijn.
Van Corrie Cichowski
Kundige Veterinaire natuurgeneeskundige met oog
Voor het totale welzijn van het dier.
Van Willy Gielen vd Moosdijk

Bernie is een Boomer en is erg schrikachtig vooral van schreeuwende kinderen. Bij het wandelen is ze zo geschrokken dat ze het op een lopen zette en zich heeft verrekt in de rug. Ze had duidelijk pijn. Na het een dag te hebben afgekeken is bij de dierenarts geconstateerd dat ze een kneuzing in de onderrug had. Pijnstillers meegekregen van de dierenarts. Ik heb contact gezocht met Lizette om te vragen hoe ik Bernie beter kon laten ontspannen vooral in de rug. Lizette is bij mij thuis geweest en geadviseerd om TTouch en Bach bloesem erbij te gebruiken. Ik ben gestopt met de pijnstillers van de dierenarts. Ik merkte meteen na de behandeling van Lizette dat ze ontspannen raakte. Ik heb dit regelmatig zelf herhaald samen met de Bach bloesems en ze was na een aantal dagen alweer de oude. Super. Heel blij mee, want wie wil nu zijn maatje pijn zien lijden! Dank je wel.

Petra Koppen & Bernie

Noeska is geluid sensitief. Ze schrikt van harde geluiden zoals vuurwerk maar ook van allerlei alledaagse geluiden zoals toeterende auto’s, schreeuwende mensen, bouw werkzaamheden, een deur die dicht valt enz. Ze vertoont ook angst bij mensen massa’s zoals in de stad. Op momenten dat dit tijdens een wandeling gebeurd dan gaat ze enorm aan de riem trekken en is niet meer te kalmeren. Ze blijft trekken tot ze weer thuis is. Het is al eens voorgekomen dat haar nagels bloedden omdat ze krampachtig haar pootjes in de grond zette.

In totaal ben ik meerdere keren met Noeska bij Lizette geweest. Al vrij snel begon ik verschil te zien. Naast de TTouch heeft Noeska ook 6 weken Bach bloesem druppels gekregen om het proces te ondersteunen. Het was wel heel belangrijk dat ik zelf thuis zou oefenen met Noeska en hier heb ik energie in gestoken. Haar angst is niet volledig weg maar hier was ik realistisch in en dit heeft Lizette ook met mij besproken. Er zijn inmiddels situaties waarin Noeska geen schrikreactie meer vertoont en als ze wel schrikt dan is ze veel sneller te kalmeren als vroeger. Ik weet nu zelf ook wat ik kan doen. Daarnaast ben ik zeer tevreden over de Bach rescue druppels die ik bij Lizette heb gekocht. Deze kan ik inzetten bij een stress situatie, zoals een kermis of vuurwerk, waarvan ik weet dat het moeilijk is voor Noeska. Al met al was de ervaring voor mij onbetaalbaar!

Ik vind dat Lizette heel lief is voor mijn hond. Ze is goed met honden en weet hun wezen en hun “ik” te vinden. Dit vind ik knap.

Nettie Pellemans & Noeska

Ik heb Lizette leren kennen in het laatste jaar van haar opleiding op de Silverlinde. Ze was op dat moment nog zoekende naar een paard om op te mogen “oefenen” en ik had een paard op dat moment die niet echt acute klachten vertoonde maar waar eigenlijk wel een hoop mis mee was. Hij heeft namelijk heel hoog in de springsport gelopen en heeft te veel van zichzelf gegeven en is daardoor letterlijk stuk gegaan (Dit paard is zo ver gekomen in de sport door zichzelf helemaal weg te cijferen en dus niet voor zichzelf op te komen en is daardoor fysiek helemaal kapot gegaan).
Lizette vertelde dat ze op dat, moment nog niet zo heel veel ervaring had met paarden, maar dat gevoel heb ik nooit gehad omdat ze met een erg kritische blik naar zichzelf en een gepaste kwetsbaarheid en voorzichtigheid (en daarmee bedoel ik dat ze nooit haar conclusies meteen al getrokken heeft en met open visie -openstaand voor andere visies- stapje voor stapje door een proces gaat waarbij aan het einde mogelijke conclusies verbonden worden) zowel naar het paard als naar mij als eigenaar zo een overzicht van wat er nu precies aan de hand was creeerde. Ikzelf heb daar continu het gevoel in gehad dat er erg goed naar mij geluisterd werd en ook in de (snelle)  rapportage kwam dat tot uiting.  In de (ook latere) rapportages van Lizette hoef ik niet te vragen om correcties. Tijdens de vorming van haar conclusies maar ook in het behandeltraject zijn de lijntjes met Lizette kort en direct. Ze is heel praktisch in oplossingen, maar ook als medemens blijkt Lizette een uitblinker.
Ze heeft intussen bij een van de andere paarden haar grenzen ontdekt tot waar haar natuurgeneeskundige tools konden gaan en zelfs toen we  afscheid moesten nemen van het paard was Lizette in beeld. Natuurlijk was dat ook een keuze van mij, maar Lizette gaat ook de moeilijke stukken mee aan!
Nu was ik voordat ik Lizette leerde kennen niet iemand die om elk wissewasje een dierenarts belde, maar dankzij haar manier van werken en het laagdrempelige karakter van onze contacten, ben ik veel meer opmerkzaam in hele kleine veranderingen in gedrag of fysiek; dingetjes waarvoor je nóóit een dierenarts zou bellen, daarmee mag ik bij Lizette gewoon mijn zorgen uiten en merk ik aan alle kanten dat Lizette meteen op scherp staat, duikt haar boeken in (als ze de kennis nog niet paraat heeft) en staat ze weer klaar voor mij als mens met al mijn dieren.
José van den Brand
 Een 3 daagse cursus TTouch gevolgd bij Lizette en Charlotte,
Wat kom je op deze manier veel te weten over je hond, HOE je kunt (moet) kijken, WAAR je op kunt (moet) letten,
ontzettend leerzaam! het contact met mijn hond was niet zo goed, maar is door de cursus veel beter geworden,
doordat je op een positieve manier zo veel meer aandacht aan je hond geeft.
Ook met de mede cursisten was er een leuke band.
Lizette en Charlotte hebben met veel kennis en aandacht deze cursus gegeven
Top!
Bedankt!
Angéle Boom & Joppy
Bezoek van de kinderen van groep 3 van “De Kameleon”.
Deze school was bezig met het thema dieren en zo kwam de vraag of groep 3 een kijkje mocht komen nemen in mijn praktijk. Het was een super leuke ervaring met geweldige kids die enthousiast waren en veel wilde vragen….